Πώς να θεραπεύσετε αποτελεσματικά την οστεοχονδρωσία του τραχήλου της μήτρας στο σπίτι

Όχι μόνο άτομα σε ηλικία συνταξιοδότησης είναι επί του παρόντος ευαίσθητα σε αυτή την ασθένεια, αλλά και νέοι ηλικίας άνω των 25 ετών ανήκουν στην ομάδα κινδύνου. Η οστεοχόνδρωση επηρεάζει διαφορετικές περιοχές και τμήματα: το κάτω μέρος της πλάτης, τον αυχένα, το στήθος.

Οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Αιτίες και στάδια της αυχενικής οστεοχόνδρωσης

Η οστεοχόνδρωση εμφανίζεται λόγω της επίδρασης τέτοιων παραγόντων:

 • υπερβολική σωματική πίεση στη σπονδυλική στήλη.
 • κάμψη, τραυματισμοί των μεσοσπονδύλιων δίσκων.
 • νευρική ένταση, αγχωτικές καταστάσεις.
 • ανεπαρκής λήψη των απαραίτητων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, η οποία επιβραδύνει το μεταβολισμό και οδηγεί στο σχηματισμό οστεοχονδρωσίας.
 • καθιστική ζωή;
 • η παρουσία πλατυποδιών.
 • ύπνος σε ένα μαλακό μαξιλάρι ή στρώμα.
 • συχνές άβολες στάσεις όταν κάθεστε.
 • μεταφορά της τσάντας στη μία πλευρά.
 • κυκλοφορικές διαταραχές και μυϊκές κράμπες.
σωματική δραστηριότητα ως αιτία αυχενικής οστεοχόνδρωσης

Όλες οι αιτίες σε συνδυασμό ή μεμονωμένα δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της οστεοχονδρωσίας. Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε αυτή την ασθένεια και φορώντας ψηλά τακούνια και μια τσάντα στον έναν ώμο επιδεινώνει την κατάσταση, η εγκυμοσύνη δεν αποτελεί εξαίρεση. Η μη συμμόρφωση με τους κανόνες που συνιστώνται από τον θεράποντα ιατρό εκθέτει την υγεία της μητέρας σε σοβαρή βλάβη.

Η καταπόνηση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης μπορεί να οδηγήσει σε ρήξεις χόνδρου, ολίσθηση δίσκων και τσιμπήματα νεύρων και νωτιαίου μυελού. Κατά μήκος της αυχενικής περιοχής υπάρχουν αγγεία που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με τις απαραίτητες ουσίες, η συμπίεση των οποίων οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Εάν δεν θεραπεύσετε την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης στο σπίτι, η κατάσταση του ατόμου επιδεινώνεται, η απόσταση μεταξύ των σπονδύλων στενεύει, τότε ο οστικός ιστός μεγαλώνει, προκαλώντας έντονο πόνο και δυσφορία. Υπάρχουν διάφορα στάδια της αυχενικής οστεοχονδρωσίας:

 1. Το πρώτο στάδιο χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση ρωγμών στον ινώδη δακτύλιο, πιθανώς λόγω της μετατόπισης του πυρήνα στο πλάι. Τα συμπτώματα είναι αιχμηρές και μαχαιριές πόνοι, ξαφνικοί μυϊκοί σπασμοί, ο ασθενής μπορεί να έχει διεσταλμένες κόρες και μούδιασμα της γλώσσας - αυτός είναι ένας δείκτης του αρχικού σταδίου του τραυματισμού των νεύρων. Οι ειδικοί συχνά διαγιγνώσκουν επιπρόσθετα τα σύνδρομα Wright και Naffziger, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των οποίων είναι το μούδιασμα του χεριού κατά την ανύψωσή του, το μυρμήγκιασμα, το τσίμπημα των νευρικών απολήξεων στην περιοχή της κλείδας. Πόνος στον αυχένα που δεν υποχωρεί από μόνος του και εμφανίζεται συχνά με σωματική καταπόνηση, χαρακτηριστικό τσούξιμο στις πληγείσες περιοχές, αιτιολογική κόπωση, εμβοές.
 2. Στο δεύτερο στάδιο, το χάσμα μεταξύ των σπονδύλων στενεύει ακόμη περισσότερο, αυτό οδηγεί σε ξήρανση του ινώδους δακτυλίου, η ρήξη της κάψουλας συνοδεύεται επίσης από φλεγμονώδη διαδικασία. Χωρίς κατάλληλη θεραπεία, εμφανίζονται οστεόφυτα - αναπτύξεις οστικού ιστού.
 3. Το τρίτο στάδιο χαρακτηρίζεται από πλήρη ρήξη του χόνδρινου ιστού, μπορεί να συμβεί πυρηνική πρόπτωση, προκαλώντας το σχηματισμό κήλης δίσκου. Τα συμπτώματα που βοηθούν στον εντοπισμό της νόσου στο στάδιο 3 είναι συχνά οξύς πόνος στον αυχένα, συχνό μούδιασμα των άκρων, ένα άτομο δεν μπορεί να ελέγξει το χέρι ή το πόδι του, αυτό συνοδεύεται από ζάλη και πονοκεφάλους, απώλεια συνείδησης.

διάγνωση και θεραπεία της νόσου

Η έλλειψη άσκησης ως αιτία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης

Εάν υποπτεύεστε αυχενική οστεοχονδρωσία, δεν μπορείτε να κάνετε αυτοθεραπεία. Τα συμπτώματα ορισμένων ασθενειών μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και η αυτοθεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης και σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η ασθένεια είναι πάντα πιο εύκολο να απαλλαγούμε από τα αρχικά στάδια ανάπτυξης, όταν δεν έχει αποκτήσει δύναμη και έχει προκαλέσει μικρή βλάβη στα εσωτερικά όργανα.

Με μια μακροχρόνια θεραπεία, η οποία συνίσταται σε λήψη φαρμάκων, ασκήσεις φυσικοθεραπείας και παρακολούθηση της καθημερινής ρουτίνας, υπάρχει κίνδυνος απώλειας πολύτιμου χρόνου.

Όταν εντοπιστούν συμπτώματα της νόσου, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό - έναν νευροπαθολόγο που θα είναι σε θέση να διαγνώσει βλάβη στις νευρικές απολήξεις, να καθορίσει και να συνταγογραφήσει πρόσθετες ακτινογραφίες, υπερηχογράφημα αγγείων και τομογραφία. Η διάγνωση βασίζεται σε μαγνητική τομογραφία και ακτινογραφία.

Στα αρχικά στάδια της νόσου, ο ασθενής μπορεί να θεραπεύσει την αυχενική οστεοχονδρωσία στο σπίτι, επισκεπτόμενος έναν ειδικό σε συγκεκριμένη ώρα και τηρώντας πλήρως τις συμβουλές και τις συνταγές του.

Η φαρμακευτική αγωγή συνίσταται στη λήψη ορισμένων φαρμάκων που πρέπει να συνταγογραφήσει ο γιατρός ανάλογα με το στάδιο της νόσου και τη γενική κατάσταση του σώματος, υποδεικνύοντας τη δοσολογία:

 • ΜΣΑΦ, η λήψη διαρκεί έως και 2 εβδομάδες.
 • Τα ηρεμιστικά αποφεύγουν την πλήρη εξάντληση του νευρικού συστήματος, μεταξύ των οποίων είναι το βάμμα πυρετού, η βαλεριάνα.
 • εάν εμφανιστεί οίδημα, ο γιατρός συνταγογραφεί διουρητικά που μειώνουν το πρήξιμο της φλεγμονώδους περιοχής.
 • Χάρη στη λήψη βιταμινών Β, οι μεταβολικές διεργασίες στους προσβεβλημένους ιστούς του νευρικού συστήματος ομαλοποιούνται, βελτιώνεται η νευρομυϊκή αγωγιμότητα.
 • Τα μυοχαλαρωτικά χαλαρώνουν τους μυς που είναι επιρρεπείς σε σπασμούς.
 • λήψη χονδροπροστατευτικών φαρμάκων για τη βελτίωση της λειτουργίας των μεσοσπονδύλιων δίσκων και των ιστών του χόνδρου.
 • Επιπλέον, ο ειδικός συνταγογραφεί αλοιφές και κρέμες, ανακουφίζουν από τον πόνο, θερμαίνουν τους ιστούς και βοηθούν στην ανακούφιση της ανθρώπινης κατάστασης.

Εάν ο ασθενής αισθάνεται αδιαθεσία, η ανάπαυση στο κρεβάτι είναι υποχρεωτική. Η σωστή στάση χαλαρώνει τους μεσοσπονδύλιους δίσκους και ο πόνος υποχωρεί. Η ανάπαυση στο κρεβάτι δεν διαρκεί περισσότερο από 2 ημέρες, τότε ο ασθενής πρέπει απαραίτητα να μετακινηθεί.

Συμβουλές για την ανακούφιση της ανθρώπινης κατάστασης

Οι γιατροί ακούνε συχνά το ερώτημα πώς να θεραπεύουν την αυχενική οστεοχονδρωσία στο σπίτι. Εάν ο ασθενής βρίσκεται στο οξύ στάδιο της νόσου, του συστήνεται να κάνει ελαφρές αναπνευστικές ασκήσεις και αρκετές ασκήσεις για την ανακούφιση από σπασμούς.

Με τη βελτίωση της ευεξίας, επιτρέπεται η εκτέλεση σετ ασκήσεων σε καθιστή ή όρθια θέση υπό την επίβλεψη έμπειρου ειδικού. Όταν ένα άτομο έχει μάθει όλους τους απαραίτητους κανόνες και τους τηρεί αυστηρά, επιτρέπεται να κάνει θεραπευτικές ασκήσεις στο σπίτι.

Αποτελείται από πολλές απαλές στροφές και κλίσεις του κεφαλιού και στη συνέχεια το φορτίο αυξάνεται σταδιακά. Εάν εμφανιστεί ξαφνικά μυϊκός σπασμός, είναι απαραίτητο ένα ελαφρύ μασάζ που δεν προκαλεί πόνο και ενόχληση.

Με καλή υγεία για πρόληψη, οι ειδικοί συνιστούν να επισκέπτεστε έναν έμπειρο μασέρ 2 φορές το χρόνο. Είναι σε θέση όχι μόνο να ζεστάνει σωστά και γρήγορα τους μύες, αλλά και να αφαιρέσει ποιοτικά μικρές αποθέσεις αλατιού και να αναπτύξει αρθρώσεις και σπονδύλους.

Μετά από συνεννόηση με τον γιατρό, επιτρέπεται η χρήση του βρόχου Glisson, ο οποίος αποτελείται από αρκετούς ιμάντες που αιωρούνται σε γάντζο. Σας επιτρέπουν να στηρίξετε το κεφάλι σας και να ανακουφίσετε την καταπόνηση του λαιμού. Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του τραχήλου της μήτρας. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποκλείονται από την καθημερινή κατανάλωση προϊόντα που αυξάνουν τον μυϊκό τόνο και μπορούν να προκαλέσουν σπασμούς - καφές, τσάι, αλκοολούχα και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ ποτά, καπνιστά προϊόντα και μπαχαρικά. Ένα άτομο με οστεοχονδρωσία επωφελείται από:

σαλάτα λαχανικών σε δίαιτα για αυχενική οστεοχονδρωσία
 • πλούσια σε φυτικές ίνες, φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά όχι μόνο βελτιώνουν τη γενική κατάσταση του ασθενούς, αλλά έχουν επίσης θετική επίδραση στους σπονδύλους και τον ιστό του χόνδρου: αυτά είναι φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όσπρια σε οποιαδήποτε μορφή, δημητριακά.
 • προϊόντα που περιέχουν πρωτεΐνη - γάλα και τα παράγωγά του, ξηροί καρποί όλων των ειδών, αυγά, διαιτητικές και άπαχες ποικιλίες κρέατος και ψαριών, βοδινό κρέας.
 • Προϊόντα με ακόρεστα λιπαρά οξέα - λιπαρές ποικιλίες θαλάσσιων ψαριών, λιναρόσπορος, ελαφρώς τηγανισμένο και αποξηραμένο.
 • Προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο στη σύνθεση - ξινόγαλα, μεταλλικό νερό.

Εάν ένα άτομο δεν βρίσκεται στο οξύ στάδιο, είναι ακόμα καλύτερο να μην ρισκάρει και να μην σπάσει ξανά τους προσβεβλημένους ιστούς με ακατάλληλη διατροφή. Πρέπει να πίνετε αρκετή ποσότητα ακόμα μη ανθρακούχου νερού, να ισορροπήσετε τη διατροφή σας, να κάνετε καθημερινές ασκήσεις από θεραπευτικές ασκήσεις που όχι μόνο θα αποδυναμώσουν και θα καταπονήσουν τις πληγείσες περιοχές του σώματος, αλλά και θα ενισχύσουν το σώμα του ασθενούς.

Στη δουλειά, πρέπει να ξεκουράζεστε σε μικρά διαστήματα, να κάνετε ένα γρήγορο αυτο-μασάζ και να φροντίζετε τη σωστή στάση του σώματος.

Ο κίνδυνος της αυτοθεραπείας

Ένας γιατρός εξετάζει ένα στιγμιότυπο της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης με οστεοχονδρωσία

Για να μην θέσετε τον εαυτό σας σε μεγάλο κίνδυνο, δεν χρειάζεται να κάνετε αυτοθεραπεία. Μόνο ένας έμπειρος ειδικός μπορεί να κατανοήσει την ασθένεια, να ανακαλύψει το στάδιο της οστεοχονδρωσίας, να λάβει μέτρα για την εξάλειψη της νόσου και να συνταγογραφήσει τη σωστή και ειδική θεραπεία. Ορισμένες ασθένειες είναι αρκετά ύπουλες και μπορούν εύκολα να μεταμφιεστούν σε άλλες.

Η εξέταση με ακτινογραφία, υπερηχογράφημα και μαγνητική τομογραφία θα βοηθήσει στον έλεγχο της δομής των μεσοσπονδύλιων δίσκων, στον εντοπισμό προβλημάτων και στην εύρεση της σωστής επιλογής για την εξάλειψή τους και την ανακούφιση της κατάστασης του ασθενούς. Εάν ένα άτομο κάνει αυτοθεραπεία, μπορεί να χάσει το αρχικό στάδιο της νόσου και να εκθέσει το σώμα του σε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή. Η ανεξέλεγκτη λήψη φαρμάκων βλάπτει όχι μόνο τη γαστρεντερική οδό, αλλά και το συκώτι και τα νεφρά, τα οποία απομακρύνουν τις τοξίνες και αυξάνουν τον καθαρισμό του αίματος.

Αφού συμβουλευτείτε το γιατρό στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας αφεψήματα φαρμακευτικών βοτάνων και φυτών, τα οποία ενισχύουν την επίδραση των αλοιφών και των παρασκευασμάτων:

 1. Σέλινο: 1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένη ρίζα αυτού του φυτού χύνεται σε 1 λίτρο ζεστό νερό και αφήνεται για 8 ώρες, αφού το στραγγίξετε, πάρτε 1 κουτ. 3 φορές την ημέρα μετά τα γεύματα. Σπόροι σέλινου: 1 κ. γ. μεγάλο. Ρίξτε 0, 5 λίτρα βραστό νερό, επιμείνετε για 2 ώρες και πάρτε 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.
 2. Φύλλα φρέσκου χρένου ή λάχανου, προ-τσαλακωμένα, εφαρμόζονται σε επώδυνα σημεία, δένονται από πάνω τους με ένα ζεστό φουλάρι ή σάλι και αλλάζονται ανάλογα με τις ανάγκες.

Συστάσεις ειδικών για την πρόληψη της οστεοχονδρωσίας

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί ασθενείς είναι η επίμονη πεποίθηση ότι η ασθένεια θα υποχωρήσει από μόνη της.

Οι γιατροί λένε ότι μια τέτοια στάση για την υγεία επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση ενός ατόμου και επιδεινώνει την πορεία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης.

Η πορεία της θεραπείας συνίσταται όχι μόνο στην εξάλειψη του πόνου, της δυσφορίας και ορισμένων συμπτωμάτων, αλλά και στην αποκατάσταση κατεστραμμένων μεσοσπονδύλιων δίσκων και αυχενικών σπονδύλων, στην εξάλειψη της θλάσης των αρτηριών που οδηγούν στον εγκέφαλο και στη διατήρηση της καλής κατάστασης του ατόμου. -να εισαι.

Η διαδικασία ανάρρωσης είναι αρκετά μεγάλη και απαιτεί πολλή επιμονή, προσπάθεια και βοήθεια από συγγενείς και φίλους, αλλά το αποτέλεσμα θα σας επιτρέψει να νιώσετε ελεύθεροι, να μην εξαρτάστε από φάρμακα και να απολαύσετε τη ζωή.