Θεραπεία και πρόληψη της οστεοχονδρωσίας της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Η οστεοχόνδρωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι μια ασθένεια κατά την οποία υπάρχουν αλλαγές ή διαταραχές στον οστικό ιστό που καταστρέφουν τους μεσοσπονδύλιους δίσκους και τους συνδέσμους στη θωρακική περιοχή. Καθιστική εργασία, καθιστική ζωή, συμφόρηση της σπονδυλικής στήλης, σκύψιμο, κακή στάση - όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της νόσου.

Πόνος στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης με οστεοχόνδρωση

Η θωρακική οστεοχόνδρωση εμφανίζεται λιγότερο συχνά από παρόμοιες ασθένειες της αυχενικής ή της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Αυτό οφείλεται στη μειωμένη κινητικότητα των οστών και των αρθρώσεων σε αυτή την περιοχή.

Λόγω του κυρτού σχήματος του μαστού, το φορτίο στα οστά και τις αρθρώσεις κατανέμεται άνισα. Η εξάπλωση των διεργασιών στα οστά ξεκινά συχνά στο τμήμα που έχει μεγαλύτερη πίεση - στον μπροστινό τοίχο του τμήματος.

Ωστόσο, είναι αδύνατο να ξεκινήσει η ασθένεια ή ακόμα περισσότερο να την αγνοήσει, καθώς οι αρνητικές συνέπειες της περαιτέρω ανάπτυξης της οστεοχονδρωσίας μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο ζωής ενός ατόμου. Η θεραπεία της νόσου μπορεί να συνταγογραφηθεί μόνο από γιατρό.

διάγνωση της νόσου

Μόνο ένας ειδικός μπορεί να διαγνώσει την οστεοχόνδρωση της θωρακικής σπονδυλικής στήλης, να καθορίσει τον βαθμό ανάπτυξής της και να συνταγογραφήσει θεραπεία για τον ασθενή. Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από συμπτώματα που μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να υποψιαστεί ότι έχει τη νόσο. Μπορεί να είναι:

 • πόνος μεταξύ των ωμοπλάτων και στην αριστερή πλευρά του θώρακα.
 • πόνος στο στομάχι και την καρδιά?
 • αυξημένος πόνος κατά τη βαθιά έμπνευση.
 • μούδιασμα στο στήθος.

Δεδομένου ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε ορισμένες άλλες ασθένειες, ο γιατρός πρέπει να πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη διάγνωση για να επιβεβαιώσει τις υποθέσεις σχετικά με τη διάγνωση. Το σύμπλεγμα των νοσοκομειακών μελετών συνήθως περιλαμβάνει:

 • ακτινογραφια θωρακος;
 • απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού;
 • Υπερηχογραφική εξέταση εσωτερικών οργάνων.
 • ηλεκτροκαρδιογράφημα κ. λπ.

Μόνο με τον αποκλεισμό όλων των πιθανών συνοδών ασθενειών, ο γιατρός μπορεί να κάνει την τελική διάγνωση - οστεοχόνδρωση. Εάν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων βρέθηκαν άλλες διαταραχές στο σώμα, τότε κατά τη λήψη απόφασης για τη θεραπεία της θωρακικής οστεοχόνδρωσης, αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.

Θεραπεία της οστεοχονδρωσίας

Η θεραπεία των παθήσεων της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης πρέπει να στοχεύει πρωτίστως στην ανακούφιση του πόνου στην περιοχή του θώρακα. Επομένως, η διαδικασία εξάλειψης του προβλήματος συνήθως περιλαμβάνει τη λήψη φαρμάκων, τη χειρωνακτική θεραπεία και τις θεραπευτικές ασκήσεις για την ανακούφιση της πίεσης στους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Δεν συνιστάται η αυτοθεραπεία της θωρακικής οστεοχόνδρωσης μόνο μετά από διαβούλευση με έναν ειδικό.

Χειροκίνητη θεραπεία της θωρακικής οστεοχονδρωσίας

Όταν η οστεοχονδρωσία επιδεινώνεται, εμφανίζεται έντονος πόνος στην πλάτη, ο ασθενής μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αφού υποχωρήσει ο πόνος. Σε αυτή την περίπτωση, ενδείκνυται η ανάπαυση στο κρεβάτι μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση του ασθενούς. Επιπλέον, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει αρκετές ακόμη διαδικασίες που μπορούν να ενισχύσουν την επίδραση των φαρμάκων και να παρέχουν αποτελεσματική θεραπεία:

 • τέντωμα των μεσοσπονδύλιων δίσκων.
 • θεραπεία κενού?
 • Βελονισμός;
 • ηλεκτροφόρηση;
 • μαγνητοπαρακέντηση;
 • επαγωγική μέτρηση κ. λπ.

Όλες αυτές οι διαδικασίες δεν μπορούν να θεραπεύσουν πλήρως τον ασθενή, αλλά, φυσικά, έχουν θετική επίδραση στη θεραπεία της νόσου.

Το τέντωμα της σπονδυλικής στήλης χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης της νόσου και βοηθά στη μείωση του πόνου μειώνοντας το στρες στους δίσκους. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο υπό την επίβλεψη γιατρού και σύμφωνα με τις συστάσεις του.

Διάστρεμμα σπονδυλικής στήλης στη θωρακική οστεοχόνδρωση

Ο βελονισμός είναι μια μέθοδος που πρόσφατα έχει γίνει δημοφιλής στη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας, ανακουφίζει από τον πόνο στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και ομαλοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις προχωρημένης νόσου, μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση. Η απόφαση για την πραγματοποίηση της επέμβασης λαμβάνεται από τον ασθενή μαζί με τον γιατρό εάν η γυμναστική και η χειρωνακτική θεραπεία δεν μπορούν να ανακουφίσουν την κατάσταση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

φυσικοθεραπεία

Η θεραπευτική γυμναστική περιλαμβάνει ένα σύνολο ασκήσεων, ο κύριος σκοπός των οποίων είναι η ενίσχυση του μυϊκού κορσέ της περιοχής του θώρακα. Τα είδη ασκήσεων αναπτύσσονται από το σύμπλεγμα και είναι διαθέσιμα σε κάθε άτομο στο οποίο έχουν συνταγογραφηθεί φυσικοθεραπευτικές ασκήσεις για την επίλυση του προβλήματος της θωρακικής οστεοχόνδρωσης.

Είναι λάθος να υποθέσουμε ότι η γυμναστική είναι αβλαβής και επομένως μπορείτε να τη συνταγογραφήσετε μόνοι σας. Οι ασκήσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόνο όταν η αιτία της νόσου είναι ξεκάθαρη και έχει ξεκινήσει η θεραπεία της οστεοχονδρωσίας. Όμως η σωστή και ειδικά σχεδιασμένη γυμναστική μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης.

φαρμακευτική αγωγή

Η φαρμακευτική θεραπεία της νόσου περιλαμβάνει τη λήψη αντιφλεγμονωδών και αναλγητικών φαρμάκων. Επιπλέον, ο γιατρός θα πρέπει να συνταγογραφήσει φάρμακα που αποκαθιστούν τον ιστό του χόνδρου και ένα σύμπλεγμα βιταμινών για την ενίσχυση των οστών και των συνδέσμων. Ωστόσο, η χρήση τους είναι δυνατή μόνο σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων.

Φάρμακα για τη θωρακική οστεοχόνδρωση

Ένας καινοτόμος τρόπος για τη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας είναι ένα αντιφλεγμονώδες έμπλαστρο που βοηθά στην επίλυση πολλών προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης. Εφαρμόζοντάς το στην περιοχή του θώρακα, μπορείτε να μειώσετε τον πόνο, να μειώσετε τη φλεγμονή και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος σε ένα συγκεκριμένο μέρος της σπονδυλικής στήλης.

Χειροκίνητη θεραπεία

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία για μια ασθένεια όπως η οστεοχονδρωσία είναι η χειρωνακτική θεραπεία. Οι ενέργειες ενός ειδικού βοηθούν στην ενεργοποίηση και βελτίωση της παροχής οξυγόνου στους ιστούς των μεσοσπονδύλιων δίσκων, υποστηρίζουν το έργο των αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνουν τη ροή της λέμφου. Αυτό σας επιτρέπει να αποκαταστήσετε την κανονική λειτουργία της περιοχής του θώρακα, να σταματήσετε την ανάπτυξη της οστεοχονδρωσίας και να θεραπεύσετε τον ασθενή.

Η αποτελεσματική θεραπεία της οστεοχόνδρωσης της θωρακικής σπονδυλικής στήλης είναι δυνατή με μια σειρά ενεργειών και μέτρων.

Πρόληψη της θωρακικής οστεοχονδρωσίας

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το πόσο έγκαιρη και αποτελεσματική είναι η θεραπεία της νόσου, είναι ευκολότερο να ασχοληθεί κανείς με την πρόληψη. Άλλωστε, είναι καλύτερο να αποτρέψετε την οστεοχονδρωσία παρά να ξοδέψετε χρόνο, προσπάθεια και χρήματα για τη θεραπεία της νόσου.

Γυμναστική για θωρακική οστεοχόνδρωση

Τα προληπτικά μέτρα που συνιστώνται από τους γιατρούς περιλαμβάνουν:

 • ενίσχυση των μυών της σπονδυλικής στήλης και αποφυγή υπερβολικών φορτίων.
 • αποφυγή υποθερμίας?
 • Εάν βραχείτε στη βροχή ή ιδρώσετε στο γυμναστήριο, θα πρέπει να ντυθείτε αμέσως σε βρεγμένα ρούχα και να φοράτε μόνο στεγνά ρούχα.
 • Ασκήσεις ενδυνάμωσης με καθιστική εργασία.
 • τακτικό μάθημα μασάζ πλάτης (τουλάχιστον μία φορά το χρόνο).

Ένας δυνατός κορσές της θωρακικής σπονδυλικής στήλης εγγυάται καλή υγεία και άνετη κινητικότητα για πολλά χρόνια. Η πρόληψη ασθενειών του μυοσκελετικού συστήματος είναι πολύ πιο εύκολη και απαιτεί λιγότερο χρόνο από την αντιμετώπιση των τραυματισμών που προέκυψαν αργότερα. Μην παραμελείτε τις συμβουλές των γιατρών, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε έναν ενεργό τρόπο ζωής. Τότε η υγεία θα είναι πάντα δυνατή.