Γιατί είναι επικίνδυνη η αυχενική οστεοχονδρωσία;

Εάν ανησυχείτε για τον πόνο στον αυχένα και δεν έχετε δει ακόμη γιατρό, πρέπει να μάθετε ποιος είναι ο κίνδυνος της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας και ποιες οι θανατηφόρες συνέπειες μπορεί να έχει. Η επίγνωση του κινδύνου πρέπει να σας οδηγήσει σε δράση.

Η οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες βλάβες της σπονδυλικής στήλης, καθώς ένας μεγάλος αριθμός αγγείων και ζωτικών αρτηριών και τριχοειδών αγγείων συγκεντρώνονται στην περιοχή του λαιμού. Εξαιτίας αυτού, οι δυσάρεστες συνέπειες αυτής της ασθένειας περιλαμβάνουν φυτική-αγγειακή δυστονία, υπέρταση, έλλειψη οξυγόνου κ. λπ.

Η οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύεται από έντονο πόνο και έντονα συμπτώματα. Το σύνδρομο πόνου είναι ένας δείκτης ότι το έργο ολόκληρου του οργανισμού διαταράσσεται. Εάν αγνοήσετε αυτά τα σημάδια, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό, από μη αναστρέψιμη βλάβη στη σπονδυλική στήλη μέχρι θανάτου.

Η οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας είναι μια από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες της σπονδυλικής στήλης

Αφού ελέγξετε τις παρακάτω πληροφορίες, θα διαπιστώσετε ότι οι συνέπειες της οστεοχονδρωσίας του τραχήλου της μήτρας είναι πραγματικά σοβαρές, πράγμα που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναβάλλετε μια πλήρη σύνθετη θεραπεία.

Γενική κλινική εικόνα

Οι τραυματισμοί στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης επηρεάζουν κυρίως τα κάτω τμήματα, η οποία σχετίζεται με τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά και τον τρόπο ζωής. Εάν αισθάνεστε πόνο στον αυχένα, τους ώμους, το κεφάλι, υποδεικνύει εκφυλιστικές αλλαγές στην περιοχή αυτή, τσιμπημένα νεύρα, μυϊκούς σπασμούς ή συμπίεση της σπονδυλικής αρτηρίας.

Η αυχενική οστεοχονδρωσία επηρεάζει τα τμήματα της σπονδυλικής στήλης που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία των αρθρώσεων του ώμου και του αγκώνα, του θυρεοειδούς, των χεριών, του οισοφάγου και της τραχείας. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο σε αυτές τις περιοχές του σώματος, υποθυρεοειδισμό, επιληπτικές κρίσεις, μούδιασμα του προσώπου και των χεριών, βήχα και δυσκολία στην κατάποση.

Στην αρχή της νόσου υπάρχουν καταγγελίες για συνεχείς πονοκεφάλους, κόπωση, διαταραχές ακοής και όρασης, ζάλη, λιποθυμία. Ταυτόχρονα, φυσικά, υπάρχει πάντα ένας μαχαιρωτικός ή τραβηγμένος πόνος στην περιοχή του λαιμού και των ώμων. Σε αυτό το στάδιο της νόσου, είναι σημαντικό να δείτε έναν γιατρό, να κάνετε μια διάγνωση και να ξεκινήσετε θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει τόσο τη χρήση ειδικών φαρμάκων όσο και τη φυσικοθεραπεία και τη χειρωνακτική θεραπεία για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Διαφορετικά, η ασθένεια θα ανέβει στο επόμενο επίπεδο, θα εμφανιστούν επιπλοκές της αυχενικής οστεοχονδρωσίας, οι οποίες θα είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να νικηθούν.

Βλάβες της σπονδυλικής στήλης

Εάν ένα νεύρο τσιμπηθεί σε οποιοδήποτε σημείο από μεσοσπονδύλιους δίσκους στη σπονδυλική στήλη, εμφανίζονται κήλες και διογκώσεις.Αυτές οι παθολογίες είναι χρόνιες, μερικές φορές επιδεινώνονται και μετά εξαφανίζονται.Εάν οι σοβαρές προσβολές του πόνου περάσουν και δεν ενοχλούν για αρκετές εβδομάδες, αυτό δεν σημαίνει ότι η ασθένεια έχει υποχωρήσει και όλα θα φύγουν από μόνα τους. Δεν μπορεί να υπάρχει «μόνο» · η θεραπεία των προεξοχών και στη συνέχεια των κήλων απαιτεί πολύπλοκη θεραπεία για αρκετούς μήνες ή και χρόνια.

Η κήλη δίσκου οδηγεί αμέσως σε ανάπτυξη οστού στα σπονδυλικά σώματα, εναποθέσεις αλατιού και σκληρυντικές πλάκες στα αγγεία. Επιπλέον, ο κίνδυνος προέρχεται από τις μεταφερόμενες σπονδυλικές αρτηρίες, οι οποίες δεν μπορούν να μεταφέρουν πλήρως οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στον εγκέφαλο, το εσωτερικό αυτί και τον άνω νωτιαίο μυελό. Υπάρχει έλλειψη οξυγόνου, η οποία οδηγεί σε ζάλη, αναίσθηση και συνεχή κόπωση. Η υπόφυση υποφέρει, υπάρχουν διαταραχές στο έργο του υποθαλάμου, η αναπνοή και η κατάποση καθίστανται δύσκολη.

Το έργο της καρδιάς γίνεται δύσκολο, αρχίζει να λειτουργεί γρηγορότερα, ο ρυθμός αυξάνεται, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται αυτόματα και αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει τα αγγεία.

Τραυματισμοί στο φυτικό-αγγειακό σύστημα

Φάρμακα - αναλγητικά, αντισπασμωδικά, παυσίπονες αλοιφές κ. λπ. - χωρίς παράλληλη σωματική δραστηριότητα, θεραπευτικό μασάζ, ανακουφίζει από τον πόνο και άλλα συμπτώματα, αλλά μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Το σώμα συνηθίζει γρήγορα στα ενεργά συστατικά, δεν αντιδρά πλέον σε αυτά, η ασθένεια επανέρχεται και τα συμπτώματα επιδεινώνονται κατά καιρούς.

Η οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσει φυτική αγγειακή δυστονία

Αυτό απειλεί τη φυτική -αγγειακή δυστονία - η οποία είναι η πιο επικίνδυνη για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Η συμπίεση της σπονδυλικής αρτηρίας, η οποία παρέχει το ένα τρίτο της διατροφής του εγκεφάλου και άλλων ζωτικών οργάνων, προκαλεί ολόκληρο το σώμα να υποφέρει.

Παρεμπιπτόντως, πολλοί γιατροί δεν θεωρούν τη φυτική-αγγειακή δυστονία ως ανεξάρτητη ασθένεια. Οι ειδικοί είναι βέβαιοι ότι αυτό είναι μόνο συνέπεια παραβιάσεων άλλων συστημάτων. Και η οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι συχνά ο πιο σημαντικός "προβοκάτορας" των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πρώτα απ 'όλα, το αγγειοκινητικό κέντρο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση των ζωτικών λειτουργιών, της καρδιακής λειτουργίας και της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης, υποφέρει. Λόγω της έλλειψης φυσιολογικής κυκλοφορίας του αίματος στα άνω μέρη του σώματος, ένα άτομο αισθάνεται μούδιασμα στα χέρια, παρατηρεί δυσκολία στην αναπνοή και την κατάποση. Υποβάθμιση των κινητικών δεξιοτήτων, πιθανή έλλειψη προσανατολισμού στο χώρο, συχνή λιποθυμία, «βαμβάκι» στο κεφάλι.

Λόγω της κακής κυκλοφορίας, η καρδιά προσπαθεί να αντισταθμίσει την «ανεπάρκεια» και ως εκ τούτου αρχίζει να λειτουργεί όλο και πιο γρήγορα.Εξαιτίας αυτού, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται, ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται και αρχίζει η ταχυκαρδία.Μετά από λίγο από αυτήν την επιταχυνόμενη εργασία, ο καρδιακός μυς θα τεντωθεί.

Η συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων και η εξάπλωση επιπλοκών στη σπονδυλική στήλη δίπλα στο λαιμό οδηγεί στη δυσλειτουργία πολλών εσωτερικών οργάνων. Συγκεκριμένα, τα επινεφρίδια υπερφορτώνουν και απελευθερώνουν την ορμόνη κορτιζόλη πάνω από το φυσιολογικό.

Με την πάροδο του χρόνου, η ασθένεια θα προχωρήσει. Ταχυκαρδία, νευρικές διαταραχές και υψηλή αρτηριακή πίεση και υπόταση θα ενοχλήσουν ένα άτομο που έχει ξεκινήσει αυχενική οστεοχονδρωσία.

Υπέρταση και υπόταση

Ένα άλλο επικίνδυνο πράγμα για την οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας είναι η πρόκληση υψηλής αρτηριακής πίεσης, μιας από τις πιο τρομερές ασθένειες. Στην αρχή, περνά εντελώς απαρατήρητο από ένα άτομο χωρίς ορατά συμπτώματα. Δυστυχώς, ο πόνος στον αυχένα σπάνια σχετίζεται με υψηλή αρτηριακή πίεση. Χωρίς κατάλληλη θεραπεία, μπορεί να εξελιχθεί σε στεφανιαία νόσο, να προκαλέσει έμφραγμα του μυοκαρδίου και να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο. Όπως γνωρίζετε, η θνησιμότητα από καρδιαγγειακές παθήσεις είναι το νούμερο ένα στον κόσμο.

Η υπόταση δεν μπορεί να στερήσει άμεσα τη ζωή της ασθενούς, αλλά φέρνει εξαιρετικά δυσάρεστα συμπτώματα.

Η υπόταση είναι η έλλειψη οξυγόνου που προκαλείται από την ανεπαρκή διατροφή του εγκεφάλου, της παρεγκεφαλίδας και του εσωτερικού αυτιού. Λόγω του γεγονότος ότι ο εγκέφαλος λαμβάνει λίγο οξυγόνο και άλλα θρεπτικά συστατικά, δεν μπορεί να εγγυηθεί την πλήρη λειτουργία του σώματος.Ένα άτομο στερείται ζωτικής ενέργειας, αισθάνεται αδύναμο, χρόνια κόπωση, ναυτία, υπνηλία.Φυσικά, είναι πάντα σε κακή διάθεση, η απόδοσή του επιδεινώνεται. Μακροπρόθεσμα, υπάρχει επιδείνωση της μνήμης, της όρασης και της ακοής, καθώς και κακή συγκέντρωση.

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες συνέπειες της αυχενικής οστεοχονδρωσίας και της υπότασης που προκαλεί είναι το λεγόμενο σύνδρομο πτώσης - απροσδόκητη λιποθυμία και μία από τις πιο συχνές - πονοκέφαλοι και διαταραχές του νευρικού συστήματος.

Πονοκέφαλος και διαταραχές του νευρικού συστήματος

Τι γίνεται αν δεν έχετε γρίπη, οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις, η αρτηριακή πίεση είναι φυσιολογική, αλλά εξακολουθείτε να έχετε συνεχείς πονοκεφάλους; Είναι πολύ πιθανό ότι αυτές είναι οι συνέπειες της αυχενικής οστεοχονδρωσίας. Τα νεύρα τσιμπάνε, τα αγγεία τσιμπάνε, ο εγκέφαλος δεν τροφοδοτείται με αίμα στις απαιτούμενες ποσότητες, το αποτέλεσμα είναι πόνος και ζάλη, παλμοί στους κροτάφους και πίεση στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Σε μια τέτοια κατάσταση, είναι δύσκολο να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας με υψηλή ποιότητα, να έχετε καλή διάθεση, να συγκεντρώνεστε και να κάνετε αθλήματα. Εάν προτιμάτε να καταπίνετε χάπια από το κεφάλι και αναλγητικά, αντί να πάτε στο γιατρό και να κάνετε μια πλήρη εξέταση, υπάρχει κίνδυνος να πάσχετε από τη νόσο και να προκαλέσετε σοβαρές διαταραχές σε όλα τα συστήματα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του νευρικού συστήματος.

Κατάθλιψη, πανικός, απάθεια, ευερεθιστότητα, επιθετικότητα - όλα αυτά είναι σημάδια παραβίασης της λειτουργίας του ανθρώπινου νευρικού συστήματος.

Εάν η ασθένεια έχει προχωρήσει σε μεταγενέστερα στάδια, περιορίζοντας τις κινήσεις σας, περιορίζοντας τη δραστηριότητα της ζωής, προκαλώντας συνεχή πόνο και έχετε επιμείνει καθ 'όλη τη διάρκεια, τότε η εμφάνιση νευρώσεων είναι ένα φυσικό σύμπτωμα. Επιπλέον, εάν δεν αντιμετωπιστεί η οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας, μπορεί να αναπτυχθούν ορισμένα σύνδρομα που σχετίζονται με τη δυσλειτουργία ορισμένων οργάνων.

Σύνδρομα

Η οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης μπορεί να οδηγήσει στα ακόλουθα δυσάρεστα σύνδρομα:

  • Σύνδρομο αιθουσαίου κορμού - χαλάει τη ζωή ενός ατόμου και προκαλεί πολλές ενοχλήσεις. Τα κύρια συμπτώματα είναι αποπροσανατολισμός στο χώρο, απώλεια ακοής και όρασης και λιποθυμία. Τα χέρια μπορεί να χαλαρώσουν ακούσια, εμφανίζεται αδυναμία στα πόδια.
  • Λόγω του γεγονότος ότι η αιθουσαία συσκευή δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά, μπορεί να εμφανιστεί κοχλιακό σύνδρομο - κάνει θόρυβο στα αυτιά, σκοτεινιάζει στα μάτια.
  • Μερικές φορές εμφανίζεται το σύνδρομο του λάρυγγα. Στη συνέχεια, ο ασθενής δυσκολεύεται να καταπιεί, φαίνεται ότι υπάρχει ένα κομμάτι στο λαιμό, η φωνή γίνεται πιο ήπια και πιο χοντρή.

Ο κατάλογος των συνεπειών της αυχενικής οστεοχονδρωσίας δεν τελειώνει εδώ. Τα παραπάνω είναι το κύριο πράγμα που οδηγεί σε αυτήν την ύπουλη ασθένεια. Θυμηθείτε ότι με την πρώτη ταλαιπωρία και υποψία νόσου της σπονδυλικής στήλης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό.

Διενεργεί μια εξέταση, δημιουργεί μια ατομική πορεία θεραπείας.Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποφευχθούν οι τρομερές συνέπειες της αυχενικής οστεοχονδρωσίας που περιγράφονται στο άρθρο.Και αν είστε υγιείς και δεν επηρεάζεστε από αυτήν την ασθένεια, μην ξεχάσετε να λάβετε προληπτικά μέτρα για να παραμείνετε υγιείς στο μέλλον.